Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÅTERSE LIVETS HJÄRTA

Vaktar timmarnas skiften; deras byten: Mitt byte.


Dimtäckt - UPPVÄCKT!, stiger - lyfter sig Gryningen
snarvaket öppnad i de genomlysta skogsrummen

och hela natten saknas - för en stund, - igen.



(Oro biter - en tyngd dröjer sig kvar.)



Vandrar upp Stigarnas åldrade, inbrända, årssteg,

står uppå blommande åkeröar,
lämnande mina falnande fotspår

och infångar slitna tankar - när sagt i hjärtat klarnar, - kvarstår:

Livets hjärta, våra hjärtan; är födda mognade.


Så återvänd, kom ni vilka lyssnat, känn kvalen renhjärtade;
på hat och glädjes villkor här tillåtet att ömt sammanfogas
med sorglösa - kanske sorgstinna, upplysta Solens färdvägar


Är överbevisad - när dina kårar kryper kalla, - om du vaknar.




Bunden vers (Annat versmått) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 530 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-13 11:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP