Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1



kvinnan vid blomman i fönstret
hon vattnar den generöst
vinkar till mannen med betongblocken i kedjan
han lyfter kranen och lägger taket till rätta
Nu slipper hon vada i vatten ut

dagen öppnar sej över det lilla samhället
en hund har slitit sej ifrån sin husse
den har hittat en prinsessa på ängen

jag fipplar med kodlåset till huset
kvinnan vid blomman har dragit för
det finns säkert tusen kombinationer
så jag bestämmer mej för att flytta ned
under jorden och de tystgående tågen
de söver så gott invid värmefiltren






Prosa av Lars Gullberg
Läst 197 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-06-14 17:19



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
"det finns säkert tusen kombinationer"

Vemodigt och vackert!
2016-06-15

    ej medlem längre
Det finns en ödslighet här i tonfallet som jag verkligen tycker om. Den märks särskilt tydligt i sista strofen. Jag kommer att tänka på det där med själens obotliga ensamhet...
2016-06-14

  lodjuret/seglare VIP
Den som fört pennan och tanken kan i alla fall såväl tänka, skriva och samtidigt utöver att vara människa skriva som om det var en roman, någonstans redan påbörjad.
2016-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg