Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför jag hatar mig?

Varför jag hatar mig?
Bra fråga!
Jag har några teorier.

Är det för att jag är fruktansvärt konflikträdd och får ångest både av tanken på att träffa människor och av tanken på att vara ensam?

Är det för att jag tvivlar mer och mer på att mina val i livet är vad jag verkligen vill men är för feg och bekväm för att våga testa någonting annat?

Är det för att jag konstant känner skuld över min position i den globala produktionsordningen men låter bli att göra någonting för att förändra den ordningen eftersom jag trots allt har det jävligt gött?

Är det för att jag vet vad jag borde göra men inte vågar?

Är det för att jag inte vet vad jag borde göra, för att jag inte vågar veta, för att jag vet att om jag visste skulle jag inte våga göra det jag vet att jag borde?

Är det för att jag blir apatisk och ligger veckor i sträck på sängen utan att göra någonting annat än att tycka synd om mig själv för att jag är apatisk och ligger veckor i sträck på sängen utan att göra någonting annat än att tycka synd om mig själv?

Är det för att det inte är så jävla synd om mig trots allt men eftersom jag envisas med att skriva dikter om mig själv och envisas med att dikterna ska vara eländiga så måste jag låtsas som det?

Varför jag hatar mig?
Jag vet inte.
Det finns så mycket att välja på!




Fri vers (Fri form) av kravaller
Läst 292 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-10-09 22:23



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
Intressant ...
2017-01-18

    ej medlem längre
Du träffar ambitionen med texten mitt i prick
2016-10-11
  > Nästa text
< Föregående

kravaller