Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tidig sommarmorgon

Tystnaden bryts
av stadens uppvaknande
jag skyndar mig ner
till taxin jag nyss bokat
och som redan väntar
på att ta mig till en flygplats
som sakta fylls
av en brokig skara "kamrater"
med små och stora väskor
små och stora förväntan
och en kontrollerad skräck
inför dagens utmaningar
så även jag står ut
med min förväntan
och min skräck för
att inte klara det
som livet skickar fram

Kroppen genomsöks
jag spänner ut bröstet och känner
från tårna upp till hårtopparna
blodet pumpas i jämn takt
synen har god skärpa
utan udden av den första kaffekoppen
skäggstråna klagar -
de har nyss blivit av med tvådagars stubb

En doft av croissant jagar mig
genom säkerhetskontrollen
och ut i vänthallen
jag håller emot impulsen -
magen har redan en frukost
mer är svårt att motivera
för den egna revisorn
som ogillar
all sorts utsvävningar

Morgonen börjar med en resa bort
och resten av dagen -
med att komma hem
tillbaka till lugnet
och tryggheten i en favoritkudde

En dag har börjat




Fri vers (Fri form) av RW3
Läst 311 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-16 06:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

RW3
RW3