Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svårt att beskriva det vackra i gryningens kamp mot nattens mörker. En kamp som blir allt kortare ju närmare midsommaraftonen vi kommer.


Morgon

 

 

I arla dimma skymtar solens första strimma.

Den korta natten flyr grynings första timma.

Mörkret halar sin flagg, lämnar mossens våta dagg.

 

Ljuset smeker den fuktiga dimman över flarken,

den skingras och blottlägger den våta marken.

Morgonljuset exploderar, daggdroppar evaporerar.

 

Nalkande dag förintar mörkrets rike,

kvar finns ej rest av nattens like.

Morgon blir till dag, torrt är våtmarkens ag.

 

© Boa Berg

2016-06-17

11:51




Bunden vers (Rim) av Boa Berg
Läst 497 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-06-17 11:43



Bookmark and Share


  Synx
Snygg metrisk komposition med bra flow och känsla!
2017-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Boa Berg
Boa Berg