Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon andas





Den tidiga vintern
svepte över majsåkern.

Vita svala flingor dansar
över gula blinkande korn.

Trasig traktor.
döda fågelbon,
skogen suckar mörk.
stigen in är
som en dalande själ.

Den kallas kväll
och klättrar över höga hus.

Himlen mörk,
tyst som en väg
utan slut.

fönstret blankt,
nedan en station utan folk,

regnet på klockan
blåser på en vind,
bort mot bron,
viskar över hav.

rummet är kalt,
kvinnan bar.
väggen vit och torr,
hon andas




Prosa av Lars Gullberg
Läst 205 gånger
Publicerad 2016-06-18 06:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg