Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stillstudie



Träden bär samma solstrålar,
susar under samma månsken

de träder in
på en scen av skog. ända ut mot silverhav
blåser liv i blad, fåglar i sträck över skyn,

om natten suckar de ljuvt, stigar in, man går,
lägger sig och stirrar upp mot taket ovan

där finns inget slut, andetag för andetag i all evighet
ensamt, i en massiv livsform. små, nästan osannolika,
dyker de med fjäderlätta rörelser och bildar ett sammanhang

hudens trådar knutna som ett lapptäcke över den frusna själen, hjärtat värmer ömt medan snön faller över den och begraver en hel värld i natt

förlamande vackert
i sin prakt




Prosa av Lars Gullberg
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-06-18 06:51



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket snyggt ordbruk i skön förtäljning
2016-08-21

    ej medlem längre
Välskrivet rakt igenom och bedövande vackert! Du skriver så fantastiskt bra och ibland är det som du överträffar dig själv. Som nu.
2016-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg