Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låta dagen försvinna bort en sekund




Tusen är de nätter
jag flutit omkring i detta månsken,

vadat i gryningens dagg, uppför de kullar, och ned
mot de dalar och slätter som omger dig.

Och alltid har du legat där
och väntat tills jag kommit hem,

landat efter stormar, regn,
floder av höst, vintrar av köld, fallit och
somnat i dina armar och låtit ögonlocken
vibrera REM-sömnens drömmar, långt iväg, långt bort

vridit och vänt mej, men alltid tillbaka mot din barm,
mot din kind, klättrat och tagit om,
tryckt mej mot och låtit dagen försvinna bort en sekund




Prosa av Lars Gullberg
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-06-18 10:06



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Ömsint,
trots allt
2016-06-18

  Arne Ugglemosse
fin beskrivning
2016-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg