Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten ballad, till sommaren om sommaren...Tror vi på allt.


Blomsterkärlek

 

Rid riddarsporre, sträck din nacke

låt ryggen vara rak

rym blåklockans tungor, i din mun

glöm manteln av sorg efter Iris

i väntan på Veronicas spiror

Lejongapet vrålar ditt namn

– Rid!

Sätt Nejlikan i ditt knapphål/ så jag vet vem du är.

 

I natten smeker

Jasmin, flyktigt din kind, springer dig

till mötes, gör Kaprifol.

Snuddar din näsa med en kyss.

 

Rid över ängen och möt Vallmons röda mun

säg hej till Prästkragen, men akta dig

kanske säger du Ja, till Klöver

och Förgätmigej.

Och Smörblommans fjäsk går väl ingen på.

Aklejan i sin kjol är en lättfotad tös, men vacker och skir

när hon ler.

Så vinden som viskar i gräset

lyssna, kanske hör du ett ord, om sommarens lättja

när himlen är blå och kexet som vippar på sin vita hatt.

 

Kanske fylls du av längtan och i mossan på en sten

fnittrar Skogstjärnan, leder varsamt, din hand

sug på den Stensöta som bjuder sin rot och göken

håller takten, det går rätt bra.

Vila under granen eller sov en stund,  sen lycklig

och trött.

 

Säg Riddarsporre,visst tror du mig väl

när jag säger, sträck på din nacke, låt

ryggen vara rak

rid ut i världen, för kärleken finns.

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Kozo
Läst 321 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-06-20 17:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Riktigt bra trädgårdsvandring med tankeväckande budskap i!
2016-06-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt underbart diktar du och ger liv åt sommarens blomster.
2016-06-21

    ej medlem längre

det finns ingångar här
om man bara kan känna Texten
ur munnen till handen

'kärlekskoder+



2016-06-20

  i af apa
vackert &
lärorikt för mig
som allti glömmer
blommornas namn...
2016-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo