Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
paradise now.


Den vackraste bilden.

En man ensam på en strand
låter blicken förlora sig i horisonten,
ser runt hela världen,
anar alla befolkningar,
de nu levande och de sedan länge utdöda.

Går hem till sin kvinna,
älskar henne med sådan kraft
att även hon känner horisontnärvaron.

När de somnat,
är ett nytt folk på väg
fria, glada människor
redo att bruka jorden
och se horisonten.

Män och kvinnor som förstår
att älska och att leva.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-21 17:40

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Att ej vara fångad i
Sin egen näsas omfång
Och "leva runt om horisont"
Med Siarblick skriftat!
:)
2016-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram