Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A och O

Inte bara leva för min egen skull
Våga lyssna in vad det är just jag ska göra
Vill va både stark och svag men mest av allt livfull
Full av liv och inte så himla rädd för att störa

Det är A och O i mitt liv!
Vill inte att det bara ska vara ett tidsfördriv

Världen brinner, människor mår kass
Sitter i mitt trygga hörn och är så sårad
Måste skaffa mig ett nytt pass
Kortet blir på en som av sorgen är fårad

Men en som vill ta reda på mera
och inte bara vara så väldigt bekväm
Vill att livet ska omfatta och omfamna flera
och inte bara vara en sötsliskig creme

Vad är A och O i mitt liv
Det handlar inte om bara om att vara aktiv
Men kanske om att ta några nya kliv

Det är Gud själv som säger att Han är A och O
Början och slutet, vill vara det viktigaste i våra liv
Det är DET jag tappade bort men som jag vill tro
Någonstans finns det kanske ett motiv

till mitt liv och hur jag ska leva
Vill lyssna in och finna vägen
även om saker och ting känns tomma och skeva
Kanske jag ser den om jag är tillräckligt trägen

Vad som är A och O i vårt liv
betyder nog mer än vi tror för vårt driv
att vilja ta några nya kliv
så att det inte bara blir ett tidsfördriv




Bunden vers (Sonett) av Terapipoeten
Läst 314 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-21 18:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Terapipoeten
Terapipoeten