Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Otäcka känslor


Vaknar och känner direkt
De är kvar
De är där
Otäcka känslor
Känner igen dem så väl
De är inte man vänner
De är mina värsta antagonister
Ligister
Pessimister
Livet brister
När de sticker fram sina fula trynen
De begränsar mig
Skrämmer mig
Hämmar mig
Otäcka känslor
Otäckt
Obehagligt
Klibbigt
De tar andan ur mig
Tar andan ur det som är
Ur det som kunde vara
Mitt liv
Ett fantastiskt liv
Otäcka känslor
Ger mig tunnelseende
Andnöd
Hög puls
Stress
Jag blir rädd
Ser mig omkring i nutid
Hur ska jag påverkas idag
Imorgon
Vad är det jag inte kan göra
Vad ordet de nu ska förstöra
När släpper min förtvivlan fram tårarna
Vad och varför
Har känt dem i många år
Periodvis
Korta stunder
Långa perioder
Väldigt långa perioder
Vill de säga mig något
Svårt förstå att det är själen
Som än än gång vill säga mig något
Finns inget vänligare sätt
När de väl fångat mig i sitt garn
Är jag fast
Ännu en förlossning med oviss utgång
Hur lång tid
När
Hur ska jag orka
Bedöva mig
Ge mig allt
Tusenfalt
Låt mig få sova
Låt mig få vakna
Förlöst





Fri vers av Åsa GuThe
Läst 367 gånger
Publicerad 2016-06-24 08:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa GuThe
Åsa GuThe