Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
reflexioner.


(o)-medvetandet.

Jag vet, att jag inte vet.
Inte vet jag, vad jag vet.

Med denna vetskap
går jag ut i världen,
utan att veta, vart jag går

eller varifrån jag kommer,
eller varför jag finns,
om jag finns.
Ett tomt skal alltså.

Sannerligen: du måste göra dig tom
för att fyllas.
Du måste erkänna dig ovetande
för att uppnå någon vetskap.

Lyckas du, går du vidare
medveten.

Men lyckligare??




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-06-24 18:18

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En skön välskriven
filosofisk text
2016-06-26

    Sefarge VIP
Medvetenhet.
Medför tyngd
På gott och ont.
Insiktsfullt skriftat
:)
2016-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram