Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När du är uppväxt där bussarna aldrig går, Konsum stänger klockan 17 och föräldrarna i trakten tappar sin jobb då konkursvågen är ett konstant fakum. Då förstår du.


Urskogens revansch

En dag ska vi berätta alla historier och våra röster kommer att bli hörda.
En dag kommer vi stå upp när de försöker få oss att sätta oss ned.
En dag ska vi vara härdade, stolta, storslagna.

Låta dem se oss i dagsljuset när allt sjunger på sommaren och sedan när allt dör och tystnar på hösten.
Alla sprickor i asfalten kommer vittna om alla familjeband som brustit och knutits längs vägen.

Hustaken skvallrar om alla segrar och förluster som en gång gett ungdomen ett alibi.

De ska se mina förfäders slit, svett och allt som de kämpade sig blodiga för.

Du kan vara mitt sällskap när vi tillsammans sliter tag i all den rättvisa som aldrig skipades.

För dem.
En dag.




Fri vers av Patti Smith
Läst 311 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-24 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patti Smith
Patti Smith