Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öar



Hon springer genom hinnan och ut,
fäller ut sina vingar och lyfter,
stjärnorna jublar brinnande, äntligen.

Jag hör knappt explosionen,
den susar likt en vinande vind över bron,
vattnet glittrar stjärnklart. kristalliserar oss
och speglar en öde station

Jag valde Saturnus, hon valde ett bord
vid en uteservering
på den avlägsna planeten utan namn

Nu regnar stenarna
jag håller upp handflatan
och hör hennes andetag

Du viskar något
jag inte kommer berätta
för er




Prosa av Lars Gullberg
Läst 253 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-06-27 10:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg