Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En knippe texter oberoende av varandra



Smyckar dig
i tusentals färggranna stenar och pärlor
låter dom regna
över dig
överallt skimrar du,
på stationen där du stod
tog vagnarna eld


*


Om natten då blommorna stänger sina blad och slokar
då allt slocknar och tystnar, hörs en vind från vattnet
hur du klär av luften och lägger den över månskenet
och vaggar den fram och åter tills den slutar blåsa helt

Du simmar ut mot fyren i sundet
lägger dig på den och låter den kasta sitt ljus över havet


*


Sitter runt ett bord på uteserveringen
märker av en förändring i närområdet
de går rakt genom varandra
de byter själar med varandra
eller de är en och samma
ett och samma tåg fast i olika exemplar
dubbade och oskiljaktiga i en total symbios med varandra
jag är kaffekoppen, kaffekoppen bara ler medan jag dricks upp
allt är höga hus runtom


*


Hur många dagar kan du räkna till
när jag sover händer saker i det vakna tillståndet som jag ej är medveten om
en gång vaknade jag upp med att vingar växt ut på mina skulderblad
den natten måste något underbart hänt





Prosa av Lars Gullberg
Läst 266 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-06-27 10:51



Bookmark and Share


  catharina.jerbo VIP
helt kalas rakt igenom!
2016-06-28

  överlevaren VIP
Härlig mix, gillar bäst text: 2 men alla bra på sitt sätt!
2016-06-27

    ej medlem längre
Vad fina texter du skapar! De är alla förtrollande på sina egna sätt. Allra bäst tycker jag kanske om den på uteserveringen. Den är i en klass för sig med sin drömska surrealism.
2016-06-27

  KYREUS of Sweden
Briljant!
2016-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg