Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När allt står rätt , men är där


I de mörka grottans djup

I de mörka grottans djup
Där lögn och sanningens flod
Flyter ihop
På delta står två varelser
Kedjade fast in dyn
Deras blickar har fastnat
I deras hjälplöshet
De ser på varandra
med glöd i sinna blickar
Längtan till varandra tröst
Deras händer når till finger topparna
ger värme till deras trasiga själar
Trasiga läppar som formar
ord som ger sken i eviga mörket
Som dör ut flodens ilande
Förgäves försöker de mötas
Hjärtat fina sitt slag
Händer som vill känna
Trasiga läppar som vill mötas

På delta står två varelser 

Kedjade fast in dyn


Den ordblinde poeten
Leo Rudolphzon




Bunden vers av Leo Rudolphzon
Läst 403 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-06-28 01:24



Bookmark and Share


  bumerang
Väldigt fint åskådliggjord vanmakt.
Sanning och lögn, vad skulle hända om de "fick" varandra?
Vart skulle räddningen komma ifrån?
Är det vi själva som kedjar fast oss?
Många frågor rörs upp - som det ska vara i bra dikt.
2016-08-03

  Alysse VIP
Dramatisk berörande text
som jag läser flera gånger
och för varje gång
upptäcker jag något nytt
Känslan av hopplös längtan
fångar mig
en stark längtan som
aldrig kan tillfredsställa
två som vill men aldrig
kan mötas
tycker om denna fina
2016-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Leo Rudolphzon
Leo Rudolphzon