Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Text som kan förändra DittMitt Liv

Frågor vi frågar; Varför finns det så mycket lidande?
Hur kan vi klara av livets bekymmer?
Hur kan vi få ett lyckligare familjeliv?
Vad händer med oss när vi dör?
Kommer vi någonsin att få återse våra nära och kära som har dött?
Hur kan vi vara säkra på att Gud kommer att uppfylla sina löften för framtiden?
Du kan, om du vill, läsa tre till fem kapitel varje dag. Då har du läst ut hela Bibeln på ett år. Annars kan du läsa mycket, men fåtalet gånger i veckan. Bibeln fascinerar, den innehåller drama, en relativ sanning, en sanning. Hur ställer du dig till den? Den är en av världens mest spridda böcker och mest lästa.
Svaren på ovanstående frågor, är inte för svåra, att förstå. De kan också ge dig hopp, och glädje.
Om Gud brydde om oss, skulle inte världen se annorlunda ut då?
Gud tillåter det onda, men han orsakar inte det.
Gud ger oss det enda HOPPET, om en lösning.
Hur ser Gud på det som händer i världen och i vårt liv?
Bibeln lär att Gud "älskar rättvisa" (Psalm 37:28)
Han är därför inte likgiltig för vad som är rätt och vad som är fel.
Han hatar alla former av orättvisa.
I Bibeln sägs det att Gud "kände sig sårad i sitt hjärta" när världen uppfylldes av våld i forna tider. (1 Moseboken 6:5, 6)
Gud har inte förändrats. (Malaki 3:6)
Han hatar fortfarande att se lidandet i världen. Ja, han hatar att se människor lida.
"Han bryr sig om er", sägs det i Bibeln. (1 Petrus 5:7)




Bunden vers av Mim
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-28 18:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim