Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Iakttar världen i tystnad

Käppen är gammal och vriden
men bär genom natt och dag
Glöm ej Oden är äldre än tiden
och skapare av människors lag

Oden iakttar världen i tystnad
han skakar sitt anlete av sorg
Ty folket förtärs av sin lystnad
i självförhävelsernas högborg

Idealen som en gång gav liv
åt en nation som stod stark
Var skrivna i blod med kniv
för moder Sveas egna mark

Ty folket förtjänade ett rike
vars rykte flög över jorden
En nation av heder utan like
ett föredöme från norden

Men någon tappade tråden
och glömde rikets heder
Man lyssnade ej till råden
stöpta i traditionens seder

Istället sattes jaget först
väl dolt i låtsad omsorg
Man såg ej till rikets törst
blott till de egnas försorg

Men än finns hoppet kvar
om en bättre morgondag
Ty vi minns det som var
styrkan i forna tiders lag

Lyssna till heder och ära
i var människas sinne
Det går lätt att bära
håll det i envars minne




Bunden vers (Rim) av Skaldafnord VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-06-28 21:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert skrivet, gillar!
2016-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Jesus heter min Skapare och universums Skapare. Han har skapat allt liv.
Asagudar som krävde människooffer ger jag ingenting för.
Jesus - den Ende Sanne Guden - blev Själv offret för våra synders skull.

2016-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Skaldafnord VIP