Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om frihet och kampen om den...


FRI

Fri
fri att tycka och tänka
tro och leva som
jag vill
eller?
Vad är det som hindrar mig
Vem eller vad
kan hålla min själ
i ett så hårt grepp som möjligt
bygga så höga murar det bara går
och kan
för att hålla mig inlåst?

Men när jag fått tag på min vilja
känner frihet
obundenhet till krafter och väsen
som försöker tvinga mig leva på ett sätt som jag inte valt själv
sätt som strider mot min goda inre röst
eller spär på den onda
den som får mig att bli rädd och hatisk
straffande det goda rösterna
som om det varit något fel på dom
och skuldbelägga mig om och om igen
vare sig jag gjort något fel eller inte
skrämma mig
att stora olyckor skall drabba mig
om jag inte lyder

kanske det finns en dom
som handlar om vad jag gjort
okärleksfullt förstörande
tro hopp och kärlek
och en skam som handlar
om vem jag tror jag och andra är
när jag inte tänker gott
förstående , respekterande
och att de är oändligt älskade


en skuld som på grund av allt detta ligger på mig
inför en rättvis och allseende Gud
en skuld som hindrar mig att komma nära kärlekens källa
ett hinder som hindrar mig
att kanske vara den jag är kallad till att vara

men detta hinder röjde Jesus undan
när han lätt skulden läggas på sig själv
en dödsdom
i största inre smärta

nu kan jag bli fri från skuld
och fri att tänka större tankar om mig själv
och andra
än skammen lärt mig
Fri att ta emot kärleken
och förvandlas
utan ett tvång som förlamar
men kanske ett tvång
som säger att jag måste göra någonting för att göra och leva i
det som jag vill göra och leva i.

Ett tvång som bekräftar min djupaste vilja och längtan
och är grundat i den frivilliga kärleken

om jag inte gör det
känner jag mig bunden till att göra något jag inte vill
och lever inte längre i friheten

Kristi kärlek tvingar mig
att se på andra
med
kärlekens
ögon
när jag själv mött hans blick

och det befriar mig
gör mig lycklig
tar ifrån mig hatet
och ger mig hopp
kärlek
och tro
ja, fri att kunna älska


Vad gör mig i djupet lycklig
och vad vill jag mest av allt vara?
Åt vilket håll vill jag kunna vandra?

Oändligt stor är din förlåtelse
och kallelse


jag önskar mig kunna känna mig
fri att göra det jag vill
fria att kunna lyda
fria att kunna lämna allt
så fri
att inget kan tas ifrån mig
att ha ingenting att förlora




Övriga genrer av Sophia Ivarsson
Läst 561 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-01 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sophia Ivarsson
Sophia Ivarsson