Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mind the gap ( eller Cirkelrörelsen, Du)

 

Orden som/ fingertoppar

stryker tystnaden

din andning/ du sjunger.

Jag hör att du sjunger/ det röda

formar/ sagor i din mun. Vilse.

 

- Jag vet att du inte kan.

 

Klipper hud/ som djur/ doften

av smuts/ springor/ spricker upp

i ett leende.

Skrattet/ genom knogarna/ som är blå

i din ficka/ Nu?

- Ja, nu.

Din röst/ i mina träskor/ som ett

fågelbo/ kvittrar/ avgrunden sina

taggar/ törnar emot.

 

- Följ mina cirklar, snälla följ mig. 

- Nu, är jag här.

 

Som när tiden/ i sin strumpläst/ tassar sorglöst 

förbi/ Handfallen smeker/ den varsamt

över ryggen/ dess toviga päls

en sensation i sig. Ödmjukt böjer den

sin nacke.

Tårarna är mina. Din tunga är svart.

 

- Gråt inte längre än du behöver.

- Som att allting vore igår.

- Jag som trodde att solen skulle bleka mitt hår.

 

Att snuddas av en Hårsmån i ett stråk av vanilj. 

Tröttheten är en narr i sin bjällrande mössa/ och clownen 

snubblar in, skrattande av sorg/ näsan

den röda/ en fingertopp.

 

- Kom, inte närmare, för då dör jag.

 




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 299 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-07-02 00:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker om...ger fantastiska bilder!
2016-07-06

  i af apa
så bra! ja klipper hud/ som djur
är fina grejer!
2016-07-03

  Scarlett Miryam VIP
Jag brukar inte bli avundsjuk när jag läser andras texter, snarare glad om jag får läsa något jag tycker om - men "klipper hud/ som djur", fan... det där hade jag velat skriva (och det röda som formar sagor; tycker mycket om hela dikten för övrigt). Blev nästan lite nedslagen imorse vid läsning, men det är en komplimang!
2016-07-02

    ej medlem längre
dessa annorlunda
på sitt Sätt
överlevare;

den är bra, förstås
väcker Framtid +
2016-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo