Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kol och förbannad lögn

 

 

det fanns en tid, särskilt i början, när jag tänkte att Miljöpartiet skulle kunna göra skillnad. Och det har de gjort.

 

Men nu blåser feghetens vindar. Egoisternas parad går genom landet. Pengar och profit. Och on top of that seglar främlingsrädsla in och gör livet till ett helvete. För alla. Även de som inte ens fattar att en främling endast är främling tills en lärt känna hen. 

 

Jag tror inte på världen längre. Jag tror inte på människan. 

 

Jag tror bara på tallens ömsande av bark, vindens förmåga att fälla det människan byggt upp. Jag tror på löven som färgar mina ögon varje höst. Och på snön som kan begrava alla människors elände. 

 

Men jag tror inte en sekund på kol som måste eldas för att ge de som har, mer. skit. 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av catharina.jerbo VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-07-02 13:24



Bookmark and Share


  Färdskrivaren VIP
Din dikt speglar känslor som säkert delas av många. Själv är jag synnerligen bekant med dem. Att tro på världen och människan? Människan? Jag kämpar själv med detta - bitvis med minimal framgång.
2016-07-08

  RitaBrunner
Så träffande och bra skriver du om eländet på pågår för fullt. Miljöpartiet är bäst på miljö och ska inte syssla med ekonomi. De andra gör det så dåligt redan!
Det ÄR träd som avgör vår moder jords öde i framtiden - inte ett chimär som pengar!

2016-07-03

  Yrre VIP
Ellerhur!!!!!
2016-07-02

    ej medlem längre
Gillar den här texten, stark sak!
2016-07-02

  Ric
Det är just detta som är problemet med Miljöpartiet, samt vänsterpartiet; Man målar konstant vackra drömmar vilka man sedan inte lyckas konkretisera i verkliga världen, att det mest blir tragiskt. Det handlar i detta fall om så mycket pengar att utgången var given på förhand, och inte heller vidare anmärkningsvärd. Vi har självklart råd att kasta miljarder i sjön, vara världens ständiga moral, eviga miljötänk och allmänna samvete, och att öppna våra gränser fullständigt, frågan är bara vad vi sedan har råd med därefter. Debet och kredit, långsiktigt. Att sänka skutan hjälper ingen.
2016-07-02

    ej medlem längre
Bra rutet! Jag instämmer helt och fullt.
2016-07-02

  Fredrik P. VIP
Jag delar poetens uppfattning, det
verkar vara mycket som går åt helvete för närvarande.
2016-07-02
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP