Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur i all världen kan en människa bete sig så mot en annan ?

I dagens "Go Morron Världen "

kåserade David Wiberg om en sak

som jag själv funderat över.

Det handlade om fenomenet

att en hälsning inte besvaras

Att en person som man hälsar på

ser ut att ett ögonblick tänka;

ska jag hälsa tillbaka eller inte;

och sedan väljer att inte hälsa

Effekten blir då att den som hälsat

kommer att känna sig som

något som katten släpat in

och mindre än så

Hur har vissa människor

kunnat bli så märkvärdigt stora

att de kan behandla

en medmänniska så illa

Ett märkligt tecken i tiden

Själv fick jag en deja vue-känsla

när jag hörde David Wibergs kåseri

då jag själv stött på fenomenet en gång

Jag har glömt själva händelsen

och lika bra är väl det

men jag minns att jag blev illa berörd

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-07-03 11:15



Bookmark and Share


  aol
Så bra skrivet, det är så obehagligt när man blir behandlad så illa,
2016-08-15

  Marita Ohlquist VIP
En mycket bra text att läsa och fundera på!
2016-07-04

  soligajag_1 VIP
I min värld så tycker jag att man hälsar på den som säger Hej till dig. Det kallas för medmänsklighet eller bara naturligt för mig att man hälsar tillbaka,
Så har jag blivit uppfostrad.

Vi kan ta ett exempel:
Jag går o hälsar på min mamma o pappa, där möter jag flera personer i trapphuset , dem säger Hej , självklart Hejar jag tillbaka.
sedan kanske man fortsätter att prata om väder o vind. Så kul , tycker jag.

Tack för denna "tråd" du tog upp Valter, mycket viktigt!
Hejsvejs!!
2016-07-03

  Valter Örn VIP
Mina funderingar rörde sig mest om när det handlar om ett möte mellan två människor som inte mötts förut. Och vad det är som gör att man inte möts av en hälsning. Är det något fel på utseendet, ålder, klädsel, attítyd, etc. ?
Intressant !
2016-07-03

    ej medlem längre
Upplevt fenomenet men faktiskt även själv låtit bli att hälsa på någon.
Och ja då gäller det att se skillnaden på lika och ha kännedom om vem som felat eller felar. Att bli hälsad på kräver att vara värd en hälsning. När jag lät bli att hälsa på en människa så fanns det verkligen synnerliga skäl. Så även ett låta bli att hälsa kan vara rätt.
2016-07-03

  Jeremiel
Det är ett bra ämne att ta upp.
Vad kan ligga bakom?
Sjukdom eller högmod etc.
Nyfiken som jag är, brukar jag fråga.
En gång var det faktiskt en arbetskamrats enäggstvilling!
Han blev glad för att jag frågade och visade hur jag kunde skilja dem åt (ett ärr).
2016-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP