Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ingenting har ännu hänt

han städar bort nässlor
gräset rör sig knappt idag
dagens nyheter var cancer i levern

han rycker och sliter i ogräsen
solen skiner
en syster kunde knappt säga sina ord i telefon

han lyssnar på koltrasten i eken
skottkärran är lagad
haltar men håller

och skatan fjompar retligt med stjärten som om ingenting har hänt
och katten rullar sig lysten i björkfröna som om ingenting har hänt
och duvan vaggar fet över gatan som om ingenting har hänt
jag sväljer skriket
och jag ser
min älskade kröka rygg för en maskros mitt i gräsmattan
som om ingenting har hänt




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-07-03 17:28



Bookmark and Share


    Tommy M
Bra, drabbande, suveränt uppbyggd poesi!
2016-09-20

  Lars Hedlin
Bra framfört ...
2016-07-11

  Stanley Rydell
Skickligt uppbyggd från rubrikens ingenting ... ännu. Det händer mycket - med läsaren!
2016-07-06

  Mats Edin VIP
Någonting har hänt. Bra!
2016-07-05

  i af apa
Ingenting
kan hända
när Intet slår sig lös....


ja det är riktigt bra!!
till ord bild & stämning
2016-07-05

  Stefan Albrektsson
Oj, så välskrivet - du bygger upp texten omkring det som inte "får" sägas, det "som inte hänt", det som bara nämns i förbifarten i inledningen - vilket gör att det osagda äter sig stort och växer till ännu mera skrämmande mitt i allt det vardagliga. Och den sista strofen är så vackert kärleksfull, mitt i sin sorg och rädsla.
2016-07-04

  Anya VIP
Men så bra. Bra rytm och ett innehåll som får mig att vakna till på alla sätt. Så berörande. Här fångar du sannerligen hur små vi egentligen är. Vi är inte speciellt viktiga den lilla tid vi lever här...världen går sin gilla gång. Men så diktarjaget som sväljer skriket...suveränt!!! Tack för en mycket bra text. sparas!!!
2016-07-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Vad som än händer. Livet går sin gilla gång. Det målar du berörande om.
2016-07-04

  Nanna X
Grymt bra rytm, nästan haikus i början och sen rockar det obönhörliga loss...
2016-07-04

  Måna N. Berger
Det grymma livet som bara går vidare, som ingenting har hänt.
2016-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP