Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Lär mig du skog att vissna glad"

Denna psalmversrad framstår i relief

när jag talar

 med en äldre broder

som utgjuter sin gammelmans ondska

över mig, andra släktingar

och politikers göranden och låtanden

Numera svarar jag med annat mynt

men märker att det onda har rotat sig

alltför fast för att kunna påverkas

Jag tror inte att jag själv kommer att vissna

på samma sätt

när jag blivit gammal och avlövad

Livet är alltför intressant

för att så lätt kunna avfärdas

med att enbart utgöra negativa händelser




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-07-05 12:32



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Att inte låta sig påverkas av människors negativa tankar är det bästa man kan göra. Precis som du förmedlar i din fina kloka text
2016-07-06

  Marita Ohlquist VIP
Det finns månaga vresiga gamla träd i skogen, där varje löv består av en negativ tanke.
Hu då.
2016-07-05

    Sefarge VIP
"Poesi får löven
Att spira inombords"
2016-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP