Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten skrev jag när jag satt under Karin Boyes träd utanför Carolina Rediviva i Uppsala. Dikten har kunnat läsas i Karin Boye-sällskapets interna nyhetsblad.


En dikt till Karin Boye

Jag finner mig än en gång,
sittandes under ditt träd.

Marken är så mjuk,
den känns ju som en pläd.

Och bladen är så spröda,
precis som dina ord.

Du har skrivit om allt i livet,
om kärlek, svek och mord.

För 75 år sen dog du,
du somnade in på en sten.

Du såg vad som hände i världen,
och du ville inte leva mer.

Men dina texter lever vidare,
och du är ständigt aktuell.

Lär oss se på världen,
som är kall och materiell.




Fri vers av erikspoesi
Läst 460 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-07-05 20:08



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Karin Boye var en stor diktare, poet och författare. Fin hyllning till henne av dig.
2017-09-11

  Larz Gustafsson VIP
Visste inte att det fanns ett sådant träd där. Hade jag vetat det hade jag sökt mig dit när jag bodde i Uppsala i slutet av åttiotalet.
2016-07-05
  > Nästa text
< Föregående

erikspoesi