Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag gjorde stängningsutropen

”Kära kunder, klockan har nu slagit 23 och vi har stängt för dagen. Vi ber er därför vänligen att röra er så skyndsamt som möjligt mot utgångskassorna. Ni som slank in för ca 30 sekunder sedan för att ”bara springa in och hämta en liter mjölk”, var snälla och ställ ifrån er varukorgarna. Detta är inte rätt tillfälle att fundera på om ni inte borde passa på att köpa kaffe, påläggg och – just det, bröd – när ni ändå är här. Och visst, det är extrapris på bananerna, men vi lovar att det kommer det att vara i morgon också, när vi öppnar igen klockan 06.00. Och det må vara så att av de arton olika sorters toalettpapper vi har i sortimentet så är det papperet som ni vill ha slut på hyllan, men just nu har vi tyvärr ingen möjlighet att kila ut på lagret och titta efter om det finns mer. Eftersom vi har stängt för dagen. Och det stämmer att bäst-före-datumet på filen har gått ut, men det är samma sak där: vi har tyvärr ingen möjlighet att kila ut på lagret och titta efter om det finns mer. Eftersom vi har stängt för dagen. Men var är serviceandan? frågar ni er kanske. Då skulle vi vilja påminna er om att vi har öppet mellan klockan 6 och 23 – varje dag – och det är svårt att tänka sig att det under dessa sjutton timmar inte skulle finnas ett tillräckligt stort hål i era scheman för att ”bara springa in och hämta en liter mjölk”. Vi vill också passa på att skicka med er en tanke för dagen: ibland är en liter mjölk bara en liter mjölk, men ibland betyder det en missad buss, en inställd date eller en godnattsaga som någon annan fick läsa. Varmt välkomna åter i morgon!”




Övriga genrer (Kåseri) av Mia Popiana
Läst 490 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-07-06 09:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tillönskar dig en underbar semester..kram
2016-07-11

    Dan Myrbeck
Tänk så hemskt om en inställd date betyder att hen aldrig träffar "den rätte"...!
2016-07-07

    Dan Myrbeck
Föreslår att du lägger den som -
i 1:a hand Kåseri eller Brandfackla - i 2:a hand Kortnovell.

Mycket bra skrivet! Jag har själv filosoferat över det här temat,
men inte skrivit om det..
2016-07-07

  Zandor
å va e d för fel på 09-18???

2016-07-07

  Annaemi VIP
Hoppas du får göra stängningsutropet snart, kloka ord som många behöver få höra!
2016-07-07

  Blomma-Stjärna VIP
ett mänskligt "stängningsutrop" som
verkar behövas!
Bra så!
2016-07-06

    ej medlem längre
Jag kan höra utropet. Bra läsning och roligt.. me like
2016-07-06

    ej medlem längre
Önskar diktpersonen en härlig semester :)
2016-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Mia Popiana
Mia Popiana