Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
09.07.2016 Lördag.


En sommarförmiddag

En kringströvande katt full av päls och morrhår
vars bajs ligger ner mot vägen. Och kvinnan

tydliga röda läppar. Kvinnans man
grabbar tag i den uteblivna solen – trygg på ett sätt.
De vandrar ner mot hästhagen. Och katten
är på jakt igen.

Kvinnan ser hästarna. Mannen sneglar på katten
Armkrok. Ljuvlighet. Vänder sig mot huset
gården att laga mat i. Katten följer mjukt med.

Det blir en sommarlunch och kattmat
På landet.
Med jordgubbar.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 459 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-10 06:28



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Du målar upp en färgrik och levande bild av det som titeln utlovar
"En sommarförmiddag"!

Gott så!
2016-07-14

  Palett
Fin bildrik text !
2016-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP