Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har en lista där jag skriver upp saker som jag tycker om och som gör mig glad.


Fler saker på listan


På den där listan ni vet, på sånt som jag gillar, är det nu dags att lägga till
olika sorters vatten som porlar och brusar och inte står still

Det handlar inte om lockelsen att åka iväg och flyta med strömmen
Utan om att stå stadigt mitt i bruset
och hålla fast vid drömmen

En annan sak till listan är att sitta i ett kök
lyssna till berättelser, se någon slöjda och göra små försök
dricka te och dela en bit av livet med varann
Både det smärtsamma, det fantastiska och sådant som man kan

Att skratta åt galna historier så man nästan faller omkull
När någon öppnar dörren och ändrar sitt program för bara min skull

Att våga lyssna på en helt annan sorts musik
Och upptäcka att den också gör mig rik

Ja, den listan blir bara längre för varje dag
och är helt perfekt att plocka fram när man känner sig sorgsen och svag






Bunden vers (Rim) av Terapipoeten
Läst 314 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-07-11 13:23



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Fint skrivet!

En sån lista gjorde jag också upp i december när jag mådde väldigt dåligt.
2018-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Terapipoeten
Terapipoeten