Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tänk att det funkar så

 

 

att blodet lägger sig i rätt ådror
att syreatomerna hittar rätt alveoler
att muskelfibrerna sträcks ut och
drar ihop sig i exakt rätt stund

 

och tänk att

 

barren låter mig gå, hoppa
stega fram mellan obesökta stenar
att fåglarna kikar fram bakom stammar
och bildar en matta av ljud
som jag kan vila på

 

tänk att allt fungerar
varenda dag

 

 

 




Fri vers (Fri form) av catharina.jerbo VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-03-19 19:38



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Det är mycket vi tar för givet, vilket du relaterar på ett fint sätt. Ibland när jag är ute i skogen och hamnar lite utanför stigarna kan gamla karln tänka
-jag är nog den första som stått här.

2018-03-26

  Desmonia
Blir varm i hjärtat <3
2018-03-26

  Desmonia
Blir varm i hjärtat??
2018-03-26

    ej medlem längre
Det här är ju kvalitetspoesi :)
2018-03-26

  DavidM VIP
Mycket fin läsning.
2018-03-21

  walborg
Livet är en nåd - ingen självklarhet
2018-03-19

    Sefarge VIP
Suveränt anspråkslös
Dikt som letar sig in i
Läsandets blodomlopp.
:}
2018-03-19

  Carl-Johan Bachofner
Ja! Det är otroligt att det bara fungerar.
2018-03-19
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP