Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hämta styrka hos varandra


Snälla be mig inte bära din börda
ty min egen är alltför tung

Men låt mig sitta vid din sida o
klappa dig på kind låt våra krav-
fyllda dagar få vila

Låt oss spegla oss i närvaron och
känna ett lugn även om det nu bara
blir för en stund

När förväntningar blir alltför stora
och då vi inte räcker till

När våra överskattade vänner inte
är dom vi längre känner är det kanske
dags att tänka till

Att både ditt o mitt liv vilar i våra egna
händer. Rozsi.Kovacs




Fri vers av Rozsi.kovacs
Läst 464 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-07-12 21:22



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Tänkvärt.. Jag tycker en bra nivå är att ge varandra goda råd i livet, men att var och en själv lever sitt eget liv.
2016-07-13

  limerick
Starkt om vänskap!
2016-07-13

  aol
Underbart klokt sant skaldat vännen och så berörande borrade sej mot hjärtat,
2016-07-13

    ej medlem längre
Så sant, ingen kan bära andras bördor för man känner dem inte, man kan inte sätta sig in i en annans bekymmer för man ser det ur sin egen synvinkel.
Tänkvärd text, bra skrivet!
2016-07-13

  Rise Little One
Vänskap är en värdefull gåva!
2016-07-12

  Peter Stjerngrim VIP
Vi kan inte bära någon annans börda
men vi kan med vår närvaro och vänskap ge stöd, kraft och energi ...
Men över tid måste vi känna att den vi ger vårt stöd och vänskap så ock gör det samma för oss när vi så behöver ...
Ty vänskap är och måste vara ömsesidig utifrån alla aspekter och perspektiv ...
Enkelriktning, vilket tyvärr allt för ofta visar sig att mången så kallad vänskap är, dör ut med tiden och när det är över är det helt slut ...
Men det är inte så lätt att veta vem som är en verklig vän och vem som blott är en bekant ... eftersom när någon något behöver är gensvar och bemötande så innerligt uppriktigt att man har svårt på att vänskapen inte är sann ...
2016-07-12

  bumerang
Väldigt instämmande känslor väcker texten. Så bra att påminnas om.
2016-07-12

    ej medlem längre
En fantastik text. Stark och mycket berörande.
2016-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Rozsi.kovacs
Rozsi.kovacs