Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

samlar oss

hur många av er
ska jag begrava i min sommar?

koltrasten försöker sätta punkt
balansera i kvällen
knivablank

årstid finns inte här
smulor är vi
skrapet mot källargolvet
undangömdas skrapspråk
väller hungrigt fram

han som ska lämnas
arbetar hårt med ingenting
händer bygger skal
för skör att känna hugget av silver
av intet

om jag gömmer mig
vem är jag då?
knappast en levande

ännu finns vi här
kan hålla om varandra
skratta en bubbla

sorgen i fickan
måste få ha den oäten
gå som i en dröm

håller om dig
osjungna sångers sten
sjung så jag kan se

väven darrar tyst
vill göra färdigt randen
färgen av dig själv

jag är så rädd
jag skulle förstå om du
hatar mitt liv nu

fötterna i gräset
älven
fötterna i älven

vill smita undan
vill leka det var en gång
sedan levde hon
lycklig alla dagarna
blev immun mot allt


men


går ut ur stenen
skriver med ett grässtrå Hon
gungar in i blått

tar sats ur kroppen
plirar strax mellan löven
vet inget om död

kronans perspektiv
lämnar dig inte ensam
du är ännu hel

surrar i linden
somnar i honungs stjärna
följer i vinden




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-07-13 17:01



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du målar med berörande mjuk pensel, om livet och döden. Och vad känslan av sorg gör med oss.
2016-07-14

  Stefan Albrektsson
Mmmm, den här skulle jag kunna breda ut mig länge i kommentarsfältet över, men jag lyfter bara två (av många) kärnbilder i stället: "balansera i kvällen / knivablank" och " hålla om varandra / skratta en bubbla". Det går att bära inom sig länge...

2016-07-14

  Marita Ohlquist VIP
Vemodigt vackert, berörs av texten!
2016-07-14

  Måna N. Berger
Så vacker och sorgset mild den dikten är.
2016-07-14

    ej medlem längre
den är fin, denna

det kalla lägger sig med skyffeln
vaknar snart igen till värme
ur minne och återinträde

+

2016-07-13

  i af apa
när sorgen blandar
sig i väven. det som
är liv. också...
2016-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP