Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

#PrayForFrance

Än en gång kavlas det ut
människor välts bort från det som borde vara givet
Över promenaden med kvardröjande solvarm hud
smakar munnar metallisk beska
middagar med vin, desserter och kaffe
och barnhänder med glass och silverballonger
en ännu inte nersmält dag
och livet tar av mot hatets sträcka
helt hastigt finns allt krossat
individuella skärvor, gnistrande vackra
alla klumpade samman:
TILL DE DÖDA,
de skulle färgat profilbilder
också i ditt lands flagga
också de skulle kort senare
gå runt hörnet för ett glas
tänk på dem,
alla vin-varma vridna kroppar,
också dig,
låt den sjuka kommateringen skapa fattbarhet
ge inte utrymme till dödens hyenor
retoriken som vill sträcka arm, slå kilar
Frihet, Jämlikhet, Broderskap
allt begripligt kommer inifrån
och där kan vi bli till mer, än skärvor
så slå upp ett glas för att hedra de döda
för att sörja alla osmälta dagar
punkterade silverballonger
och liv under reflekterande filtar
alla, människor som dig
nu döda,




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-07-15 19:37



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det är svårt att förstå att människor kan vara så grymma...vad tror de att de vinner på att göra så här?
2016-07-16

  Janina Kaminska
Tack för dina ord. Det ofattbara, vidriga inträffar och människor som dig och mig är nu döda, 14 juli, en dag att minnas.
2016-07-16

  Larz Gustafsson VIP
Som väl är lever vi i ett fritt land. Själv vare sig dricker jag eller ägnar mig åt spiritism. Så jag är nog så långt från politisk korrekthet man kan komma.
Sedan är det självklart att jag tar avstånd från attentatet som sådant.
2016-07-15

  Åsa Njunjes
Väl skaldat om det hemska och ofattbara. Flera rader sjunker in djupt och manar till eftertanke och ber om mod. Slår upp ett glas och hedrar de döda: "ge inte utrymme till dödens hyenor - retoriken som vill sträcka arm"
2016-07-15

  Larz Gustafsson VIP
Mycket ondska kommer från Frankrike. De har på ett vidrigt sätt blandat sig i andra länders inre angelägenheter, inte minst i Afrika.
Utan Frankrikes stöd skulle Marocko förmodligen inte kunna vidmakthålla sin ockupation av Västsahara.
Frankrike är ett vidrigt land.
2016-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP