Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Engelska trädgårdar föddes i Rom. – Mission House


England blommar och återhämtar sig på alla sätt.

 

 

 

Perioden av renässansen och har satt sitt märke tyngst på engelsk stil av trädgården. 16 och 17-talen, trädgårdarna var formell och symmetriska.

Idag efter Brexit England blommar och återhämtar sig på alla sätt.

 

- Vill mäniskorna verkligen odla ondskas blomma på jorden?

För mig är det mycket tydligt: människan är inte gjord att leva vid blocket i betong och glas fastigheter bakom fyra väggar och murar.

De underbara trädgårdarna i Förenade kungariket utan mark, En grupp av 10 Jamie (lådor) 250,m är en gåva från ovan, årliga kostnaden mellan 15 och 30 Pounds, ett bröd kostar ca 1 Pound och med tanke på alla dessa trägårds tävlingar. Där på söndag utflykter man har entré för en Pound för någon välgörenhetsenda mål.

Här är köksträdgård med Stökig-Rörigt, glamorösa "tilldelning" med sin improviserade komposterare ständigt fylld till brädden.

Det är en främmande värld, full av charm där hinder sjunker och den berömda brittiska reserven glöms bort för ett par timmar.

Dessa underbara trädgårdar är framför allt sant övningar i fantasi: jordgubbar odlas i däck, de tidigare kantar höga lagrarna, golvbrädorna remsor av mattan sträckte ansikte ner snabbt göra en, alla tänkbara behållare används för att hämta vatten eller gammal plagg för att skrämma bort fåglar.

"Allotmentul" är en fristad för engelska folket och jag tror att för de flesta av dem deras säkra surrogat by som de behöver.




Prosa (Kortnovell) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 276 gånger
Publicerad 2016-07-16 12:28



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Ett gammalt ordspråk säger att:
"människan helgar platsen".

Jag var på alla dessa platser som beskrivs här, men jag längtade alltid längtan att komma hem i Sverige, när jag bodde i Rumänien bara kändes som jag lånade bara platsen och är något annat som suger i fjärran.

2016-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP