Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beröringsfläktar

Det finns något
i septemberskymningen
och i dina andetag
som gör mina steg långsammare.
Jag vill stanna till en stund,
dröja kvar i beröringsfläktar.

Jag följer ditt hjärtas slag
över milsvida tysta hedar.
Över enslig hjortronmyr,
darrande aspskogar
och prasslande lingonris.

En särskild stillsamhet
vilar över dina anletsdrag
då du visar mig skymningens nyanser.
Det är som om september
aldrig älskat såsom nu.

Jag berörs av din fläkt,
att livet är varken mer
eller mindre
än så just såhär.
En resa i rusningstrafiken
där jag måste lära mig
att kliva av när jag inte längre
berörs av septembertoner.

Molnmantel över hustaken
och en trött fluga i fönstret.
September
blev aldrig vackrare än i dina spår.


Copyright text och bild Änglaögon




Fri vers av Änglaögon
Läst 583 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2016-07-16 16:21



Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
Känns vacker och vemodig nu när kyligare vindar blåser.
2016-08-13

    ej medlem längre
Vackert och berörande skaldar du här! Vackert foto därtill
2016-08-12

  Lindha W Gustavsson
Anar lite sorg o vemod i dina som alltid väl valda ord, måste läsa igen för djupare analys. vackert foto dessutom!
2016-07-26

  soligajag_1 VIP
En så magisk poesi om September och dess inverkan på alla sinnen, älskog som finns inom dessa rader med spår av allt vackert i livscirkeln!
2016-07-20

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker bild av ett gyllene rågfält,
i mognandets tid, september!

En vacker o omslutande dikt,
där man inlindas av Dina beröringsfläktars varma sus...
Särskilt fångar jag av:
" Jag följer ditt hjärtas slag
över milsvida tysta hedar.
Över enslig hjortronmyr,
darrande aspskogar
och prasslande lingonris"

2016-07-19

  surface to air
Wow vilka vackra rader!
2016-07-18

  Marita Ohlquist VIP
Vemodigt vackert!
2016-07-18

  Silverstripe
En mycket mycket vacker dikt!
2016-07-16

  Chawa VIP
Gripande vemod, så stilla i insikt...
Även jag faller speciellt för de mycket tänkvärda meningarna som börjar med: "En resa i rusningstrafiken...osv..."
En mycket vacker dikt!
2016-07-16

  ResenärGenomLivet VIP
Den del av dikten som verkligen berörde mig var: "En resa i rusningstrafiken där jag måste lära mig att kliva av när jag inte längre berörs av septembertoner"...mycket vackert...
2016-07-16

  Palett
Vemodsvacker text om september !
2016-07-16

    ej medlem längre
Skönt vemod i din vackra septemberpoesi
2016-07-16

    ej medlem längre
Mycket vacker poesi, fylld av kärlek, längtan och vemod.
2016-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon