Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pöbeln spelar Pokèmon go i branden


Världen står i brand, avgrunden närmare sig hastigt och den rymmer aldrig någon gråt. Det är bara det att ingen tar nätternas natt på allvar, ingen tycks märka hur den lämnat horisonten.

Societeten fortsätter festa på hotellets veranda, skålar i Champagne när de förlorar sig i ytliga ögon, samtidigt som pöbeln rusar fram längs stadens gator och spelar Pokèmon go.

Det tar tid att bygga en planet, men det krävs inte mycket för att förvirra den ut i solsystemet och efteråt kommer ingen hem. Vi har blivit skuggorna som glömde bort hur fjäderlätta hjärtan är.

___________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-07-17 11:37



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Jag påstår i alla fall, hur illa det än ser ut så finns det hopp. Om man aldrig tar upp det, det positiva händelserna som finns i världen - och då menar jag inte nåt slags hej och och hå det ska nog gå - så kommer absolut ingen förändring till stånd, vare sig från politikerna eller folket. Det är jävligt viktigt man sitter ner i båten och inte låter sig hänföras till undergångstänkande.
2016-07-19

  Bo Himmelsbåge
En mycket bra text om hur vår värld susar mot undergången;
medan societeten festar i lyx o glamour,
o massan aningslöst jagar en virtuell verklighet i Pokémon go!

"Det tar tid att bygga en planet, men det krävs inte mycket för att förvirra den ut i solsystemet och efteråt kommer ingen hem. Vi har blivit skuggorna som glömde bort hur fjäderlätta hjärtan är."


2016-07-19

    ej medlem längre
Fantastisk text
stor applådis
2016-07-19

  Annie b'larsson VIP
De som var unga på 60- 70-talen, de försökte säga redan då att framtiden var i fara om Människan inte satte stopp för krig, terror, giftutsläpp i hav, sjöar och luft. Polisen skickades ut för att slå demonstranterna i huvudet och köra bort dom. Tyvärr kan jag inte se några ungdomar idag som klättrar upp i träden för att rädda en vacker park som Kungsträdgården i Stockholm från att bli trafikgenomfart.
Bara som exempel. Om jag har fel är det ju bra. Vem har inte suttit där och smuttat på något med glass till. Tack till den tidens ungdomar!!
2016-07-18

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar ALLA sådana spel.
Det där är ungefär som när Eva Braun förlustade sig på Berghof medan människor dog i Auschwitz.
2016-07-17

    Elisabeth Nilsson VIP
De rika fortsätter festa, politikerna har skygglapparna på, ser inte verkligheten. Makten smakar bäst. Och vi andra står handfallna och ser på, när världen mörknar. Mycket bra skrivet om dagsläget.
2016-07-17

  Marianne Räf
Den här var, ju, riktigt bra !
2016-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP