Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(til en dejlig dansk danser)


sommarregn


vädret
säger leende hej du
låter underbart lugnande
bjuder in till husets mjukaste varmaste vrå
frågar
har inte du
köpt den där fina boken
har inte du lekt spelat spel
med barnen allt för länge sedan
haft lust tagit inte dig tiden
målat den där tavlan
ritat på vad som helst
ska inte du
slå in din prakt
din duktighet
i små nätta paket
lägga undan dem
till en annan mera lämpad tid
bara vara
vacker mjuk
njuta som en sammetskatt
låta små små rörelser skölja över dig
dansanta minnen täcka kroppen som nästan kittlande kyssar
låta dig längta till stövlar regnställ till den där lugna lunkande promenaden
fallande droppar i all sin enkelhet
sjön skogen havet
i finaste skrud
framdroppad av
fallande prasslande uppsprickande vattenkulor
allt sköljer över dig
i en enda stor famn
ett enda stort andetag
kroppen lättar låter lustfyllt lirka fram ett leende
någon
behöver kanske
sura en lagom fet stund
innan njutningen vågar titta fram
ur den inre tavlan
en droppe fångad
mitt i en mjuk explosion åt alla håll




Fri vers av christian hüls VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-17 15:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

christian hüls
christian hüls VIP