Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk att sitta i bilen på en parkering och ha råd med att inte orka gå ur ja till och med njuta av att sitta kvar inte göra nånting annat än att lyssna och se


dagens dikt


i kanalen
speglar sig
fiskekyrkan
juniregnet suddar
en pontonbåt förses
med vit presenning
tomma turistbåtar
platta som överkörda paddor
förstör speglingen helt
för en stund
regnklädda turister
mest familjer
passerar
framför näsan
de flesta går
några cyklar
en äldre man
sätter sig rökande
in i bilen bredvid
alla har vant sig
ingen har brott om
trots att regnet tilltar
i radions dokumentär dissekeras
ömsesidig otrohet i äktenskap
lockande förstörande
innan dagens dikt

kriser göder
rädsla
hat
jag ger min röst
åt de som värnar
min rädsla
mitt hat
de är mig
så kära





Fri vers av christian hüls VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-17 16:46



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Skriven genom en stund av betraktande bjuder du in läsaren i samma betraktande. Regnet, människorna och rörelsen som leder framåt. Läser raden ”ingen har brott om” och tänker att det nog ska stå / ingen har bråttom/ men jag kan ha fel. Oavsett vilket så uppskattade jag att läsa din betraktelse.
2023-08-09
  > Nästa text
< Föregående

christian hüls
christian hüls VIP