Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mognar hallon flyger svalan

Vem var jag då
vem är det du minns
som krympte och svällde
följde solen
det är jag som är svalan skrek jag
men tung och röd böjde jag grenar till jorden
jag var ett ludet lysande hallon
i dina ögons trädgård

ville så hjärtans gärna hänga ännu några dagar
anade att den som mognar
tappar fästet
mjuknar
bli fritt fallande
i inbillningars förtjusning

mognar hallon flyger svalan
var inte rädd jag börjar där du tar slut

mognar månen
mognar kattens ungar
mognar låten från våningen ovanför
mognar jag lite innan jag dör

fingrarna drypande av saft
inget barn därinne
hallonmånen ylar efter sin flicka
om jag mognar blir jag äten
plockad
sockrad
kokad
sommarens röda sidenkött
en rubin kring varje frö
jag saknar dig redan efter första tuggan






Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 542 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-07-21 10:52



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Underfundig ljuv hallonsmärta, svalans mogna säkra Daidalosflykt
2016-08-05

  Anya VIP
Förtjusande text...sommarstuga med allvarlig ton. Ja nu är tiden då allt mognar. Gillar!!!
2016-07-27

  Anya VIP
Förtjusande text...sommarstuga med allvarlig ton. Ja nu är tiden då allt mognar. Gillar!!!
2016-07-27

  petter rost
Maffigt fysisk poesi som tar vägen in genom huden och upp i alla sinnens centrum, den stora valnöten – hjärnan! Därför kännbar långt där utanför, i hela kroppen.

"var inte rädd jag börjar där du tar slut"

"sommarens röda sidenkött
en rubin kring varje frö
jag saknar dig redan efter första tuggan" – orden sitter som en grodmansdräkt på hela kroppen!
2016-07-23

  Respons VIP
Oj så starkt och sensuellt! Ett erotiskt-existentiellt hallondrama som går i njutningens och den dödliga vällustens tecken.
2016-07-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart att hallon kan inspirera till en härlig dikt, med många bottnar, att fundera över.
2016-07-22

    ej medlem längre
en fullmåne
värd att ses framför munnen
igen, +
2016-07-21

  Stefan Albrektsson
Texten känns väldigt nära - finns mycket smärta/saknad/omsorg här... Gillar repetitionerna - de ger kraft åt innehållet. Och textens solar plexus för mig är "mognar hallon flyger svalan / var inte rädd jag börjar där du tar slut" - känns som en moders försäkran till sitt barn. Fint!
2016-07-21

  Sommarina VIP
Mogna solvarma hallon. Underbart att njuta och läsa
2016-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP