Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sommarsammelsurium i böljan.

 

 

Tunggång genom gräset/ en åsna

radion står/ på

Och solen som en bölja.

Han i de röda shortsen står/ still

 

- Pensla på lite vitt, det går fort.

 

Trögflytande ord/ sipprar igenom

hans orörliga mun. Amorbågens krök

längs ryggen/ som en ås. Lurvet

rör sig i vinden/ hans bröst är bart

i böljan/ en sjöjungfru-

stjärt.

Koltrasten i eken.

 

- Är du här nu?

 

Tungan i en vik/ av vatten

bräckt. Suckarna är vågor/skummet.

Åsnan ser på/ i gräset

mulen.

Klipper med öronen/ och blundar.

Hon. Är på plats.

Gungar i hans armar/ i eken/ kontrasten

 

- Knutarna ska vara vita.

 

Solen letar sig in/ tyst som en mus

äter den skuggan

men når inte ända in/ särar

grenverket/ rör sig

en ljum vind/ doften av mogen säd.

 

Strandskatan flyger förvånat förbi.

 

- Kom nu.




Fri vers av Kozo
Läst 307 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-07-21 13:56



Bookmark and Share


  J-M
Som läsare och människa vill jag stanna tyst här i. Här är så mycket liv. Men inte fjäderliv. Tyst vingspann. Som vore liv i dess skugga.
Dröjer mig kvar i din text.
2016-08-04

    ej medlem längre
Naturligt passionerat i naturen ;)
2016-07-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag läser in passion och sensuella anslag i samklang med naturen,
2016-07-22

  i af apa
tajt
len närvaro
i ljusbrytningar!

tackar
som um. !
2016-07-21

    ej medlem längre
ramen, med stickor och
gårdagens ludd,

när ingenting talar
talar, Du

tack +
2016-07-21

  Scarlett Miryam VIP
(Scar tänker på boken, först)
Som ofta hos dig en story där man kastas in och allting bara fungerar (eller är det för att jag läst så mycket av dig?); känner att jag varit här förut, på ett bra sätt och inte ett upprepande.
2016-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo