Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men den dottern, det är inte jag



En rackare utan att häskskinn flå
En bortskämd utan att någonting få
Abderitisk kanske, men inte grå
Ska jag ändå till dina förväntningar nå

Så är känslan i barnkarusell
Med utsikt över målsmans skor
Snurrar för fort för att njutningen låtas
av annat än faran att neråt är nära
fallet kan skada
Och som det gick för henne kan gå för mig
Hörs det skrika utanför tivolits port
till gråtande flicka på häst

Hon tänker att \"vänta tills dess jag blitt stor
då ska du på fålan sitta
då ska jag leken snurra
då blir rädlslan din och din endast
Och jag ska minsann ha lårhöga skor\"

Som en ringande ursäkt till försening och brott
Som en docka som gråter för det du begått
Som den svaga bror med öga vått
Ja,en sådan dotter borde du fått




Fri vers av Skalet
Läst 349 gånger
Publicerad 2006-05-09 20:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skalet
Skalet