Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om det redan inte är försent


Det skymmer i oktober när pojken åker genom staden i sin rostiga trampbil. Han letar efter flickan som satt på gungan i lekparken, gungade högre och högre innan hon hoppade bortom stoppljuset. Den vita klänningen fladdrade nedanför himlen när hon reste vidare.

Gatlyktorna tänds och natten kommer närmare. Pojken bryr sig inte om det. Tiden finns aldrig för honom när han letar. Tiden försvinner, då han vinkar och ropar hejdå till mamman som står på balkongen. Hon ser ledsen ut, men det finns ingen tid att undra över sorgen.

Fönstret står på glänt. Pojken kör förbi det, men vänder tillbaka igen. En ambulans passerar med påslagna blåljus. Någon är illa ute, om det redan inte är försent. Skuggan som rör sig bakom gardinen kan vara vem som helst, ändå slutar inte pojken att hoppas.

_____________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-07-26 10:23



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fin prosa skriver du, med många bottnar att fundera över. Kanske en återblick till barndomslandets lekar och oförståeliga händelser?
2016-07-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Dina prosabitar blir alltmer kompakta och sammanbitna,som lok på lok......
2016-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP