Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Isabella Lundgren, Jazzsångerska


Dagens sommarpratare i SR P1 26 jul 2016

Isabella Lundgren har trots sin ungdom redan lärt mycket om livet,

som ibland bjudit på stora svårigheter men även erfarenheter och framgångar.

I hennes program berörde hon först boken Antingen Eller av Sören Kirkegaard.

Därefter talade hon om Jungs Persona (det anpassade) och Skuggan (motsatsen som är vårt egentliga jag). Motsättningen mellan dessa kallas Individuation.

Det finns alltid en chans att göra om. En väg är alltid öppen till Livet. Genom sin anknytning till AA har hon fått förståelse för att det finns en högre makt, en gud som är Kärleken.

Lidande och svårigheter förändrar en människa och som gör att hon börjar tänka på vad livet och människorna gör med varandra.

Musikens känsla kan beröra en människa starkt. Och då känns det bra för en artist om man kunnat åstadkomma detta. Att kunna nå fram utan extra attribut men med en ärlig känsla.

Beröva frihet för en människa är lidande. Denna insikt har nu Isabella även för djuren, så hon äter inte längre kött.

Som Universum nu ser ut, så är vi en del av allt lidande.

Hon värjer sig för blind tilltro till auktoriteter. Anarkismen betonar vår kapacitet att klara oss själva och göra oss ansvarsmedvetna.

Världen har förändrats till det bättre av frivilliga som gör volontärinsatser för sina medmänniskor.

Detta är annars en värld som i mångt och mycket handlar om att vinna någonting.

Det är också lätt att strunta i saker, och tro att politiker ska ordna det.

Det gäller att reformera sitt inre liv. Atts ifrågasätta och se saker i ett bredare och vidare perpektiv. Våga släppa taget om ingrodda föreställningar och välkomna den okända variabeln i ditt liv.

 

Så gott jag kunnat har jag tecknat ned Isabellas tankar här.

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-07-27 14:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
habil återutsändning utan ljud, men förtätat och innehållsrikt
2016-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP