Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET GICK EN VINDIL GENOM ÅKERFÄLTEN




Det gick en vindil genom trädens kronor
en smekning av en fuktvarm vind

och fuktens pärlor som hängt från grenar
föll ifrån asp och björk och lind

Det gick en vindil genom åkerfälten
och dofter följde i dess spår

när fälten böljade för vindens andning
de ömsint smekte gräs och strå

Det gick en vindil genom skogens kronor
och skogen susade från björk och tall

och solen slösade med sina strålar
och fågeln svarade med munter trall


© palett




Bunden vers av Palett
Läst 694 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2016-07-28 16:23



Bookmark and Share


  aol
Underbart skaldat ja naturen sjunger livets sång.
2017-02-04

  Mow Dean VIP
väldigt fint beskrivet
och skön ton i avslutningen

2016-10-19

    ej medlem längre
svår genre du gett dig in på.
2016-09-27

  Ninananonia VIP
Så fint ...
2016-09-06

  ULJO
Helt fantastiskt skrivet
2016-08-04

  Bo Himmelsbåge
En vacker o böljande sommarsmekning,
med stil o känsla...
Rimmad o skön...!
2016-07-31

  Lindha W Gustavsson
Allt du skriver känns så mjukt ömt och omhändertagande. Det är så "lätt" att känna vad du känt när du skrivit din dikt.
2016-07-30

  ResenärGenomLivet VIP
Härlig dikt...tycker mycket om dina rim...
2016-07-30

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter av din fina text!
2016-07-29

    ej medlem längre
Så vackert diktat om sommarens skönhet!
2016-07-28

    ej medlem längre
Tycker om!
2016-07-28

  Öknens Ros VIP
Så vacker!
2016-07-28

  Kattfot
Vilken vacker och målande sommardikt. Den kan bli en härlig sommarsång om man sättet musik till. Nu ska jag försöka komponera ihop en melodi till din inspirerande text!
2016-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett