Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
ETT FÖRTYDLIGANDE


Inte alla män!

 

När jag skriver om män i mina texter, och om män inom exempelvis L&R, män som brukar våld mot kvinnor och män på krogen och på dejtingsajter, så menar jag ju självklart inte alla män! Jag trodde att det var underförstått att jag inte menar alla män. Men om du som man tar åt dig av det som jag skildrar om, är inte detta mitt ansvar, eller min skuld för att du känner igen dig i beteendet som jag diktar upp. Det är ganska tröttsamt att jag som författare måste vara övertydlig, och nästan ha som krav att skriva in i varje text att det INTE handlar om alla män! Hur stor är sannolikheten att jag skulle ha mött alla män i världen? Självklart finns det underbara, härliga, vänliga, trevliga och charmiga, samt ärliga män. Visst finns ni!

Men, mina texter berättar inte om er. Mina texter skildrar alla dessa män som jag har mött, eller läst om i media, och jag vill berätta om deras beteenden mot kvinnor. Jag har fått mail i min inkorg, där män skriver till mig och är förargade över att jag skriver om män på det sätt som jag beskriver dem på i mina texter. De skriver till mig och vill upplysa mig om att inte alla män beter sig så eller är på det sättet. Som att jag inte visste detta redan! Så när du som man, och även kvinna, i fortsättningen läser mina texter, förstå då att jag inte menar alla män! Alla män är inte svin. Alla män har inte en skev och dålig kvinnosyn.

Men uppmärksamma att det faktiskt finns män som är svin, och att det finns män som har en dålig kvinnosyn! Och det finns män som inte alls har svårt för att slå kvinnor. De höjer gärna sin knytnäve mot kvinnor. Slår och slänger kvinnor som trasdockor. De psykar kvinnor och kränker kvinnor. Måste jag verkligen vara övertydlig och skriva att det INTE gäller alla män?

 

Bild från nätet. Upphovsman okänd. 

 

Haters gone hate
Bevisligen träffar kvinnliga skribenter som skriver om ämnet "män som brukar våld mot kvinnor, män som kränker kvinnor öppet och på nätet, samt män som våldtar kvinnor" ömma tår hos de flesta män som läser inläggen och kommenterar i sociala forum. Hade skribenten haft kuk, hade tongångarna sett annorlunda ut.

 
Övriga genrer (Brandfackla) av Valkyria-Fatale VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-07-30 13:37Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale VIP