Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min fina dotter


Hajhavet

Med ett strykjärn mot pannan
Pumpar tankar
som syra mot hjärnbarkens
Avklädda grenar
som skenande hjärtan
mot bergets kant
Stupade drömfångare
jagar dem med håv
Alla drömmar
är kornen i min sandstorm

Jag kan bara drömma
jag bär dem i min kappsäck
för nerpackade i flyttkartonger
försvinner de som strumpor
i tvättmaskin
eller blir till ludd
som grannar skriver arga lappar om

Drömmen om dig är allt jag har
ditt skratt är leende solar
Där håret fladdrar
målar du världen med din lek
Där finns inget tak
för det regnar aldrig
Där åker snögubbar
på solsemester till Hajhavet
och har tårtkalas
Där Batman och Jokern
nattar bebisar
Där finns en rymdraket
med färgglada paljetter på
små platser dit man kan fly
När tiden flyr fortare än jag




Fri vers (Fri form) av Pontus W.U
Läst 287 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-30 18:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Klart coolt ordval!
Ett verbalt kalejdoskop.
2016-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Pontus W.U
Pontus W.U