Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I samarbete med Fredrik P.


Regnbågen

 Regnbågsfästet förankrat i guldåkern

mystiken tätnar når regnbågen dubbleras

har släktets fortbestånd någon betydelse

att som K G Hammar sortera Gudsbegreppet

på den svenska grammatiken

i gardinerna finns hennes barndom 

                               *

 En ensam svala flyger utanför mitt fönster

att negera negationen verkar vara 

den sanning om Gud 

som jag kan acceptera

regnet smattrade mot basutaket

om Gud är objekt

blir allting fel

det måste vara  ett subjekt för att fungera

i lådan ligger fotografierna

                       *

Den tomma flaskan står på bordet

ske din vilja , det vill säga

jag är inte Gud

dimmslöjorna  höjer sig över trädtopparna

Gud och kärleken, metaforer för

den totala mångtydligheten

vetet lyser som guld

(c) Eva Langrath och Fredrk P. 

 

 

      

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 924 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-07-30 22:09



Bookmark and Share


  aol
Underbart djupt berörande skaldat av två fina poeter,
2016-08-02

  Anya VIP
Om jag förstår dig rätt är ni två som komponerat denna text om vem gud är och inte är. Intressanta infallsvinklar.
2016-08-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
I alltet finns
mer än vi, vad
vi än tycker har
det ett klart alibi.
Ju mer vi minns
mycket vinns!
2016-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP