Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets stege







Klättrar på livets stege

har kommit högre
än jag trodde var möjligt

ser mig omkring
njuter av utsikten

stegen börjar bli gammal
lite ranglig men håller ihop

undrar hur högt jag kommer
innan den brister

- och jag faller




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 796 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2016-08-01 09:46



Bookmark and Share


  WyS VIP
Bra betraktelse och bildrik!
2016-08-07

  Margit Grell VIP
Kanske landar man successivt om man från sitt utsiktstorn är medveten om fallet. Fin beskrivning om att se livet!
2016-08-07

  Stephie
..och ibland går en ribba av, mitt i stegen. Man tror inte att man nånsin klarar av att komma förbi den platsen, hålet, men man gör det oftast. Vilken underbar känsla! Vilken bra beskrivning om livet du såg och diktade om. ??
2016-08-07

  ResenärGenomLivet VIP
Skönt att inte veta det i förväg...fin text...
2016-08-06

  Feminaz
Fint fångat om livets drift att leva till fullo!
2016-08-03

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Vår sjukvård är bra på att lappa ihop,även om
väntetiden är lång.Klättra på och njut av livet.
Önskar. TBG.
2016-08-03

  Maria Sundelin VIP
Jag tror att du kommer att landa mjukt hur högt du än kommer.
Kramar
2016-08-02

  Eva Helene VIP
Inget fel i att klättra, men lite försiktighet är nog tillrådligt i vår ålder!
2016-08-02

  i af apa
fin metafor!
2016-08-02

  lila fjäderblomman VIP
Vackert.
2016-08-01

  Karina"Kia"
Livets stege bir högre och högre..hur långt går det att stega på..den blir bräcklig vart efter åren går,den står emot det mesta..men..

fallet kommer bli mjukt och man får en belöning i land"Andet"..det finns alltid någon som tar emot än...efter livets stegets fall...De sköraste stegen..står man nog där och väntar på fallet?

Svindlande vackert bra beskrivet om livets steg mot.......


2016-08-01

  Nils-Robert
Ja en dag faller den , men det finns då någon som tar emot dig.
2016-08-01

  Blomma-Stjärna VIP
fyndig metafor för att som vuxen njuta och känna förundran medan man märker av tiden, som sätter spår-
versen slår till direkt inom!
- jag bokmärker!

2016-08-01

    ej medlem längre
låter som du trivs med livet.
2016-08-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina metaforer om livets gång mot slutet.
2016-08-01

  Niliboy
Ja, ibland känns det så, men man förebygger å säkrar så gott det går!
2016-08-01

    ej medlem längre
Texten lämnar eftertankar i sitt spår. Så djupt och så livsklokt.
2016-08-01

  Anya VIP
Jaa vi undrar alla när vi faller. Fin metafor.
2016-08-01

  överlevaren VIP
Människan klarar mer än man tror, bra ordat om livets steg!
2016-08-01

  Marianne Räf
Lite vanskligt verkar det att klättra på en så hög stege, särskilt som man har
kommit lite till åren... Men DU kan, Marita å är superduktig ! Heja dig !!!!
2016-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP