Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bli din egen lyckas smed !

I min barndom när jag gick i småskolan

hade postens sparbank en kampanj för barn

för att de skulle lära sig att spara

Barnen fick en tidning som hette Lyckoslanten

och när man fyllt sin sparbössa

fick man gå till ortens poststation

för att sätta in sina små sparslantar

Man fick en särskild sparbanksbok

där insättningarna fördes in

med färgglada bilder ur sagans värld

En speciell sak jag minns från den tiden

var den slogan som ofta återkom i Lyckoslanten

Den löd: "Bli din egen lyckas smed!"




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-08-02 08:51



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fin nostalgitripp!
2016-08-02

  soligajag_1 VIP
Härlig historia om sparandet !!

2016-08-02

    Sefarge VIP
Skilda världar!
I dag får man
Ta mössan i hand
Och fråga om ett lån
Spara är ingen mening
(för banken)
Det är på låneräntorna
De drar in lönsamheten
Få se om det vänder?
Tack för bra historisk
ekonomisk belysning!
:)
2016-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP