Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den första timmen är bara en del av dagen







Den första timmen
kan vara ljus och harmonisk

eller

mörk och orolig


oavsett

är det inte förrän man går till sängs
som man känner HELA dagen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2016-08-03 10:12



Bookmark and Share


  Zandor
så klok som vanligt...
2016-08-08

  ResenärGenomLivet VIP
Stämmer...tänkvärt...
2016-08-06

  Åsa Njunjes
Så sant! Påminner mig om vikten av att inte allt för snabbt dra en slutsats.
2016-08-05

  Karina"Kia"
Vackert budskap och klokord i denna dikt!
2016-08-05

  Klara Ord VIP
Visa ord. Viktigt att tänka på när morgonen är mörk och dyster!
2016-08-05

  Eva Helene VIP
Så klokt och fint formulerat! Man vet aldrig vad dagen bär i sitt sköte.
2016-08-05

    ej medlem längre
Nej, det är rätt! Du formulerar dina aforismer och sentenser så bra! Gillar inte uttrycket "att vakna på fel sida"...
Fast man kan ju också se djupare på dikten, att även om livet innehållit grå stunder kanske det även funnits ljuspunkter.

2016-08-04

  aol
Så är det ju summeringen kommer när man släcker sänglampan,
2016-08-04

  Rise Little One
Det är mycket som påverkar en i sinnen!
2016-08-03

  Gunnel Eriksson VIP
Jag tycker morgonen är bäst
när hela dagen ligger framför en.
Din dikt sätter igång intressanta tankar.
2016-08-03

    ej medlem längre
det stämmer nog. men själv har jag svårt somna på kvällarna. svårt även komma ur sängen på morgonen. men det funkar för det mesta ändå.
2016-08-03

  Öknens Ros VIP
Ja, så är det.
2016-08-03

  Maria Sundelin VIP
Helt klart kan det vara så
Kramar
2016-08-03

  Blomma-Stjärna VIP
tack för ett hoppfullt budskap!
vissa "dåliga dagar" kan tolkas om, som att man är trött men det man tänkt göra blir bättre gjort av att man tillät sig vilan!
2016-08-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt rätt, dagen kan bli bra oavsett dålig början.
2016-08-03

  Anya VIP
Nää precis....så brukar jag tänka om dagar. Bara för att en dag är dålig så betyder det inte att morgondagen blir likadan. Det sista som överger en är hoppet.
2016-08-03

  lila fjäderblomman VIP
Gillar ditt fina budskap här!
2016-08-03

  StinaJ VIP
Bra skrivet om livet.
2016-08-03

  överlevaren VIP
Så sant, morgonen är en liten del av resten av dagen.
2016-08-03

  Niliboy
Ja, med aftonbönen känner man sig trygg!
2016-08-03

    ej medlem längre
Åh, vilka fina ord, fyllda av tröst, hopp och ljus.
Tack för att du ger oss detta att ta med ut i dagen.

2016-08-03

    ej medlem längre
Börjar den dåligt kan hela dagen vara förstörd. Ja helheten är viktig!
2016-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP